@kusyi03






personal info
 stalker blog kusyi!



NOTA KAKI :

Jangan baca entri ini jikalau anda ada penyakit alergik dengan ayat-ayat di bawah. Bacalah entri di bawah pakai hati. Menulis merupakan hobi aku. Eceh. Menipu.

I am part-time in accounting.. But major in Dai'e.. Lillahitaala.



MY ACCA LIFE HERE

sincerely,
kusyi..


Follow Me




Tweets by @kusyi03

Archives

Ads

120 x 90 120 x 90





Nak daftar churpchurp? click here



Credits

theme by Steff Tabalong

Luar biasa
15 October 2016, 8:32 PM
Assalamualaikum wbt.

Today topic is luar biasa.  Outstanding.

Siapa je yg taknak jadi luar biasa?  Even aku ni biasa2 je,  sungguh aku nak jadi luar biasa.  Eceh.

Siapa sangka aku akan ada dua blazer.  Hitam dan silver.  Siapa sangka aku sekarang ambil risiko untuk course ACCA.  Siapa sangka aku punya cita2 nak jadi CA in any big 5 firms.?  Only Allah knows the best.  :)

Aku dah kembali pada track belajar secara laju.  Kalau dulu masa diploma,  selalu sangat main2. Hekhek. But,  i never regret with all the experiences that i got during my study at KPTM Bangi.  It gv me a lot of lessons how to survive in life.  Sobs.

Memang sepanjang aku diploma,  involve src,  and club organisation,  my aim is the same.  Wanna learn a lot of knowledge instead in the classroom.  Wanna improve my communication skill,  critical thinking,  businesa and networking,  and so on.  And alhamdullilah.  I can manage all of them well.

Bila dah masuk acca.  Lagi bermacam orang aku jumpa.  Yang berlagak.  Haha.  Aku hanya mampu bagi senyum manihh dan sesuaikan diri di tempat yang baru.  Before aku pilih acca instead of bachelor degree,  aku memang dah tanya kekawan aku.  Yang amek acca.  Most of them memang positive orangnya.

And semalam,  aku diberi peluang ke uitm shah alam.  Menara SAAS.  Haha.  Menara yang glamour bagi budak2 14. Ada agm apacs14 kat sana.  And me as a guest from ipac,  pace member.  Rasa lawak jap sebab jadi tetamu jemputan.  Kehkeh.  Sampai sana,  students 14 memang wow sangat.

The way they speak in english,  the way they communicate about accounting,  how they use those terms in their life.  Probably same and wow.  I felt like..  What kind of positive surrounding i am rn.??

Alhamdulillah.  And syukur to Allah swt,  A lot of Muslim Chartered accountants will be increased one day.  Marilah kita sama2 tangani masalah GST.  Kahkah.


Sekian,
Tengku Nur Asyikin CA :P
« older entriestoprecent entries »