@kusyi03






personal info
 stalker blog kusyi!



NOTA KAKI :

Jangan baca entri ini jikalau anda ada penyakit alergik dengan ayat-ayat di bawah. Bacalah entri di bawah pakai hati. Menulis merupakan hobi aku. Eceh. Menipu.

I am part-time in accounting.. But major in Dai'e.. Lillahitaala.



MY ACCA LIFE HERE

sincerely,
kusyi..


Follow Me




Tweets by @kusyi03

Archives

Ads

120 x 90 120 x 90





Nak daftar churpchurp? click here



Credits

theme by Steff Tabalong

Student Medical Check Up Terengganu
17 May 2016, 6:10 PM
Assalamualaikum.

So today i plan to write about my medical check up at Terengganu. Mace2 problem lah ho, ni untuk pakej student punya. Even da mention 'student' harga tetap menyakitkan hatiku.... sedih woi. Bagi aku mahal ah. Sebab aku budak akaun, kedekut sikit sejak2 akhir ni wahahaha.

Jadi let me share some information for those nak buat medical check up at Terengganu.

Hospital Government punya, korang kena datang pukul 2pm tau. Sebab pagi takde. Medical check up start pukul 2. Tau tau.  Lepastu pegi dekat Pesakit Luar punya klinik. Bukan dekat ward hospital sultanah Zahirah tu. Hahahaha.
Harga basic ada dalam Rm50 sekali xray.
Kalau ada blood test macam hepititis B,C dan Hiv.. total semua RM179
Result test blood tu dapat 2 minggu kemudian. Lama jenuh nak nunggu woi.
Borang daku dah la kena submit hujung may ni. Waktu tu aku kat Bangi. Memang penat gilo aku nak patah balik ganu semata nak amek result test blood tu. Uish tak kuasa mak.


Lepastu ushar google. Hospital Swasta. Indah khabar dari rupa.  Dekat website katanya..

Basic medical check up student adalah RM73. Sekali call. Rupanya RM132. Menci ai. Nasib baik call. Haha. Tapi ai pergi juga la kat hospital tu untuk tanya total sekali blood test. 120+170 = RM290. Makkkk aiii..tapi result blood test dapat cepat ah. Esoknya da boleh dapat.

Itu hospital adalah Salam Specialist Kuala Terengganu.

Dan.. disebabkan aku nak cepat.  Aku macam redha ah rm290 melayang.... huwaaaaaaa.

Tapi aku tak buat pada hari tersebut.. aku pegi hospital tu semula dua hari kemudian. Iaitu harini la. Kah!

Buat semua setel harini. Amek darah bak nak nanges. Banyak gila nurse tu hamek. Nurse tu siap perli2 guwa lagi. Suh tengok darah sendiri. Ngaaa. Seram woi. Mungkin sebab tu la aku xde rezeki nak relate dengan medic. Kakakaka.

Lepastu, harini aku mndapati mata aku rabun. Mengapaaaaa~ #takdapatterimakenyataan.

Teringat haritu kawan aku marah2 aku sebab tak nampak nombor bas. Kawan aku tu pakai spek. Dia marah "aku ke mu hok rabun ha?!"

Dan terbukti. Aku rabun rupanya. Hahaha. Patut aaa tak nampak nombor bas itu hari. Hahahaha.

Okay cut the crap.

Bayaran medical check up kat Salam Specialist Kuala Terengganu adalah..

Rm170!

Result test blood dapat besokkk.

Alhamdulillah. Terkezut ai tau.  So rakyat terengganu sekalian... meh ramai2 g Salam Specialist Kuala Terengganu. Cepat pon cepat. Harga berpatutan. Sisterharu. Ini semua rezeki Allah.

Sekian.
« older entriestoprecent entries »