@kusyi03






personal info
 stalker blog kusyi!



NOTA KAKI :

Jangan baca entri ini jikalau anda ada penyakit alergik dengan ayat-ayat di bawah. Bacalah entri di bawah pakai hati. Menulis merupakan hobi aku. Eceh. Menipu.

I am part-time in accounting.. But major in Dai'e.. Lillahitaala.



MY ACCA LIFE HERE

sincerely,
kusyi..


Follow Me




Tweets by @kusyi03

Archives

Ads

120 x 90 120 x 90





Nak daftar churpchurp? click here



Credits

theme by Steff Tabalong

Review 5 Tahun 5 Bulan - HLOVATE
03 June 2014, 11:15 PM
Assalamualaikum.

I have done reading the novel. Before this holvate's novels I  will rank it full marks. But now, I just can give

8/10 !!

Masih tergolong novel best jugak. But, kureng sikit if nak dibandingkan dengan Rooftop Rant or Anthem. hehe.


Mengisahkan...

*sinopsis belakang novel*

Menjadi orang gaji di rumah Encik Latfy sebenarnya tidak sesusah mana kalau tidak kerana Along Serbia yang sarkastik itu..

Ini bukan asam pedas ni. Dah macam masam-kelat-pedas aje.
Masin sangat la ni.. lain kali letak garam banyak mana
timbanglah dulu.
Nak bagi kita orang kena diabetes ke Cik Ana oi..?
Bancuh Along kopi O. Kurang gula. Tapi campur sikit honey.

Namun inilah permulaannya dia belajar menjadi seorang Ana..dan dari sini jugalah Ana semakin dewasa dalam setiap episod kehidupannya..

Kata Ana :

Saya bukan orang yang dicari, Along. Ana yang Along kenal bukan Jo yang sepatutnya Along kenal.

Kata hati Along :

Tanpa diduga dia mengenali seorang Jo di dalam Ana.

Siapa Ana? Dan siapa pula Jo dalam hidup Along?

Sepertimana dia cekap sebaia orang gaji begitulah dia 'cekap' mengendalikan dirinya sebagai pelajar di Universiti of Aberdeen. Namun apabila datang bab 'hati' ada yang tidak kena dengannya sejak dulu. Hatinya pernah berperi : boy're stupid, some men too..

***

Kataku..

Nak tunggu Ana tamat pengajian selama 5 tahun 5 bulan tu bukan benda mudah. Till Along worth it. Aku suka panggil Along. or nama sebenar dia Afiq.

Along sampai cari orang lain sementara tunggu Ana tamat belajar. Keji okay.

Kesian kot kat Ana yang menunggu.

*heh emo tetiba

Tapi, kejap je Along cari orang lain. Sebab hati dia still nakkan Ana jadi suri dalam hidup dia

ecewah ayat .. kemain kau haaa syikin.

Ana pon bagus gak. Tak terlalu percaya cakap Along.

Biasalah..

boy're stupid, some men too..

Lalala..

Aku suka tang watak Jebat Iskandar. Which is dia abang kepada Lekiu Luqman . Dalam novel INI

Apa-apa jelah. konklusinya, novel ini okaylah kalau korang nak baca citer sweet2. Prefer novel ni. Tapi bagi aku novel Rooftop Rant lagi best.

And lastly,

aku menangis baca novel ni. Bukan sebab jalan ceritanya sweet kemain tu.

Tapi sebab tang Apeh duk study pasal Kimia. Pasal Ana ajar Apeh (Adik Along) tentang sistem respirasi. Tentang pergerakan oksigen dalam jantung. Pulmonary vein. bla bla bla. and so on.

Aku jadi sebak sebab dah tinggalkan menda alah tu.

Aku jadi sebak bila Apeh duk study pasal esei pentitratan. Sebab tu bab favourite aku kat sekolah.

Aku rindu chemist. biology and physics.

Tapi, aku amek kos akaun.

Tapi, aku tetap nak gi Uni Of Aberdeen.

Doakan aku. In sha ALLAH..

k.

Labels: , , ,

« older entriestoprecent entries »