@kusyi03






personal info
 stalker blog kusyi!



NOTA KAKI :

Jangan baca entri ini jikalau anda ada penyakit alergik dengan ayat-ayat di bawah. Bacalah entri di bawah pakai hati. Menulis merupakan hobi aku. Eceh. Menipu.

I am part-time in accounting.. But major in Dai'e.. Lillahitaala.



MY ACCA LIFE HERE

sincerely,
kusyi..


Follow Me




Tweets by @kusyi03

Archives

Ads

120 x 90 120 x 90





Nak daftar churpchurp? click here



Credits

theme by Steff Tabalong

Tidak jawab call, sombong ke?
05 June 2013, 4:28 PM
Assalamualaikum..

Haiiiiiiiiii..

setelah sekian lama saya tak update blog. Tiada masa terluang?? Choiii.. Tipu sangat.. Masa terluang sangat banyak!!! Tapi, saya je yang malas. Entah mengapa mood nak update jatuh merudum!!

Tajuk sekarang pun konon gempak. Haha.

Actually, ini kisah seorang insan yang saya tak kenal sangat. *apakes cite pasal orang len*? hahaha. sekadar mengambil iktibar... jom layann..

Al-kisah...

Mengisahkan seorang lelaki yang selalu menelefon sahabat perempuan. Ekceli, ex girlfriend plus classmate dia. hihi.

Dan ex dia ni langsung tak pernah angkat call lelaki tu. Si lelaki ni just nak kawan. Hmm..?

But, that girl memang langsung tak angkat call tu. Sampailah lelaki ni bengang. Dan kata ex dia tu sombong! Padahal lelaki tu nak kawan je. Bukannya apa sangat. Itu yang lelaki tu katalah..

Dalam kes ni, I think that girl bukannya sombong. But, dia sekarang tengah cuba mengawal hatinya dari terus lalai. Or the other meaning, maybe that girl still sayang the lelaki tu. And, dia tak nak frust lagi. Sebab tu dia terus terusan tak nak jawab call and balas mesej. Dan maybe dia mengharapkan sesuatu yang miracle daripada Allah SWT. Kan?? Semua girl pun nak macam tu. Heee.. Mohon mengerti pak~ Kuakua..



Dan si lelaki tu pulak, janganlah anggap perempuan tu as a musuh. Tak baik tau bermusuh dalam Islam. Heee.. Cubalah bagi dia peluang nak bersendiri. Biar perempuan tu kawal emosi dirinya dahulu. Nih nak main paksa-paksa, aku pun rimas weh!!! *erk. tetibe emo* sorry. -_-

And as a conclusion.. *amboihh ingat esei english ke?* 

As a conclusion,, saya pun bukannya pakar sangat bagi nasihat. tapi sikit2 tu bolehlah. muahaha.. Janganlah kita berburuk sangka dekat kawan kita. Memanglah dulu dia pernah jadi kawan kita. dan kita nak sangat dia terus jadi kawan kita. tapi, bila dia cuba menjauh,, cuba kita tanya dulu pada diri kita sendiri.. :

Apa salah aku? Apa? Apa??? hahaha.. dan janganlah selalu salahkan dekat kawan kita.

Anyway . korang pernah dengar tak ayat ni?

Jangan terlalu sibuk mencari kesalahan orang sedangkan kesalahan dan dosa sendiri belum diperbaiki.

Hee.. Renungan untuk diri sendiri juga. Renung-renungkan dan selamat beramal!! ^^ Wallahualam~



Labels:

« older entriestoprecent entries »