@kusyi03






personal info
 stalker blog kusyi!



NOTA KAKI :

Jangan baca entri ini jikalau anda ada penyakit alergik dengan ayat-ayat di bawah. Bacalah entri di bawah pakai hati. Menulis merupakan hobi aku. Eceh. Menipu.

I am part-time in accounting.. But major in Dai'e.. Lillahitaala.



MY ACCA LIFE HERE

sincerely,
kusyi..


Follow Me




Tweets by @kusyi03

Archives

Ads

120 x 90 120 x 90





Nak daftar churpchurp? click here



Credits

theme by Steff Tabalong

Tutorial change the scrollbar
14 December 2012, 11:59 AM
Assalamualaikum w.b.t

Hellllllllllllllooooooooooooo!

Blog sudah bertukar wajah. Hmm??? Simple. Haha..

Today, I want to teach you all camne nak tukar scrollbar. But this is for Google Chrome jeh. Yang lain, soo sorry. :)

530272_458480294187683_1089855036_n_large

Kepada sape2 guna blogskin, korang just go dekat template tu. Okeh?? Kalau blog design tu, aku tak reti. Sebab dah lama tak guna. Kahkah..

First, copy this code

::-webkit-scrollbar {
width: 7px;
height: 7px;
}
::-webkit-scrollbar-track-piece  {
background-color: #D6CFCB;
border: 3px solid #fff;
}
::-webkit-scrollbar-thumb:vertical, ::-webkit-scrollbar-thumb:horizontal {background-color: #D6CCC7;border: 1px solid #807B78;}

Then paste dekat atas 

a:link {

If tak jumpa, cuba cari

a{

Then paste .

Info:
Kaler MERAH tu untuk Scrollbar. Korang tukarlah kod warna tu.

Kemudian preview, kalau jadi baru SAVE.


Itu cara pertama! Korang boleh jugak nak guna scrollbar lain.

KLIK SINI

haha. sorry gurau je. Ampun mbakk..

Copy this and paste dekat atas </style> pon boleh.. He he..


::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: #848586;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #b0c6e4;-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}



Yang backround colour untuk THUMB tu, korang boleh jugak tukar kepada gambar.

Just change the code like this.

background-image:url(URL IMAGE);

Then, preview dulu!! Kalau jadi, baru save.

Thats all.

Da...

Assalamualaikum.


« older entriestoprecent entries »