@kusyi03






personal info
 stalker blog kusyi!



NOTA KAKI :

Jangan baca entri ini jikalau anda ada penyakit alergik dengan ayat-ayat di bawah. Bacalah entri di bawah pakai hati. Menulis merupakan hobi aku. Eceh. Menipu.

I am part-time in accounting.. But major in Dai'e.. Lillahitaala.



MY ACCA LIFE HERE

sincerely,
kusyi..


Follow Me




Tweets by @kusyi03

Archives

Ads

120 x 90 120 x 90





Nak daftar churpchurp? click here



Credits

theme by Steff Tabalong

Tutorial Basic For Doodling
14 March 2012, 9:36 PM
Assalamualaikum!

Siapa suka berdoodle??Anggggggggggggkat kening! Hek hek.. :P

Saya suka! Kalau bosan, saya sketch kat kertas, lepas tu, snap gambar, masukkan dalam komputer. Kemudian..... Doodling lah..

Saya berdoodle pakai software PaintTool SAI. Saya buat tutorial neh, sebab nak ajar kawan kepada kawan saya. o.O?

Mula2, download software neh dulu.. Kejap je.. Hanya beberapa minit. Huhu.. \KLIK SINI/
Klik je butang hijau DOWNLOAD tu..

Lepas siap download.. Dia akan ada file zip tu.. Korang cari sai.exe .. Klik dua kali. Then klik butang YES.

Kemudian terbukaklah PaintTool SAI korang..


First
-Bukak New. Saya syorkan width:: 350, height::500

Second
-Ikut step by step gambar di bawah.



Third
-Pilih color yang sesuai untuk buat curve. Saya syorkan warna gelap.. Hoho..



Fourth
-Lukis ikut sukahati anda macam gambar di bawah.


Fifth
Tutorial for colouring.


Note:: pastikan korang rename layer tu. Supaya tak keliru.


Note:: Itu untuk bahagian kain.
-Untuk warna baju pula, 
Klik new layer baru. Jangan warnakan baju dengan kain layer yang sama.

Akhir sekaliiii..
Tekan SAVE AS


Fuh..Letih buat tutorial neh.. Ada upah x Ezza? Huhu..

Kalau tak faham, jangan segan silu untuk bertanya~

Nah Freebies!

klik gambar untuk tumbesaran.

http://i.imgur.com/DKC1e.jpg

Daaa..

Salam~

Labels: ,

« older entriestoprecent entries »