@kusyi03






personal info
 stalker blog kusyi!



NOTA KAKI :

Jangan baca entri ini jikalau anda ada penyakit alergik dengan ayat-ayat di bawah. Bacalah entri di bawah pakai hati. Menulis merupakan hobi aku. Eceh. Menipu.

I am part-time in accounting.. But major in Dai'e.. Lillahitaala.



MY ACCA LIFE HERE

sincerely,
kusyi..


Follow Me




Tweets by @kusyi03

Archives

Ads

120 x 90 120 x 90





Nak daftar churpchurp? click here



Credits

theme by Steff Tabalong

Tutorial How to use blogskins part 1
04 December 2011, 7:26 PM
Assalamualaikum..

Saya buat tuto nih, sebab ada orang suh ajarkan. Anyway, dulu saya dah try nak buat tuto ni, tapi takut. Sebab nak guna blogskin a.k.a classic template nih bukan mudah. Its difficult. Ceh, speaking lak haku. -.-'

Tapi, kalau korang sanggup nak belajar demi menggunakan skin yang kiut miut kat www.blogskins.com tu. Saya ajar la..

Pertama!

Bagi sesiapa yang belum revert to classic template. Pergi revert dulu. Kat mana?

Korang pergi DESIGN--->Edit HTML

Then.. Scroll bawah sekali.. Ada ayat Revert to classic template  hah! klik ayat tu.



Lepas tu,  korang padam benda alah kod2 yang ada tu.. haha.. then korang bukak SINI atau SINI.
Korang pilih skin mana korang berkenan. Sebenarnya tu skin saya. Biarlah.. Nak promote jugak!. korang boleh jugak nak guna skin yang laen.. Ha ha..

lepas tu, korang scroll bawah.. Then, korang akan jumpa BLOGGER MAIN.





 Lepas korang klik . Dia akan keluar notepad kan? Tapi, kalau saya, dia keluar Microsoft Word. Sama je.. Apa lagi??? Korang copy semua bende alah tu.. Korang paste kat blog tadi. Then, ace preview. Jadi tak??


Kalau jadi.. Tepuk tangan.. Ha ha..

Tak siap lagi tu!!  Sebab semua2 tu, details ai punye.. korang edit lah cara korang punye.. Ho ho..

Solat Maghrib yukk.. maybe ada part 2.

Tata..

Salam~

Labels:

« older entriestoprecent entries »