03.autumn & heart

Follow|Home
06 October 2011 | 9:26 PM | 0 comments
Assalamualaikum.


Kusyi nak buat tuto bagi sesiapa yang belum reti nak tukar background pada belog korang.. Nih untuk sape2 yang belum tahu la.. Kalau dah ada orang tahu tu.. .... ... korang tengok ajelah! HAHA..

Mula-mula.. Korang pergi kedai DESIGN > Edit HTML > TICK Expand Widget Templates

Ingat ye! TICK dulu! hehe..

Kemudian.. Korang cari

body {


* cara nak cari lebih mudah.. korang Ctrl + f serentak! kemudian taip body { kat dalam kotak tu..

Dah jumpa?? Tepuk tangan sekali! HAHA..

Then.. copy bawah ni

background-image:url(URL GAMBAR!!);

Korang paste di bawah body { tadi..

 URL GAMBAR - url gambar yang korang berkenan..

boleh klik sini. untuk amek URL gambar tu..

ataupun!! amek yang kusyi bagi nih je..

Purple Swirly Background
http://www.mycutegraphics.com/backgrounds/swirly/th-swirlybg8.gif

Pink and Red Swirly Background
http://www.mycutegraphics.com/backgrounds/swirly/th-swirlybg7.gif

Cute Pink Flower Background
http://www.mycutegraphics.com/backgrounds/flower/flowerbg21.gif

dah amek? okeyh!

Lepas tu.. preview dulu.. dah jadi? baru Save template

Siap!

Daa...

Salam~

Labels:



0 Comments available :

Post a Comment