@kusyi03






personal info
 stalker blog kusyi!



NOTA KAKI :

Jangan baca entri ini jikalau anda ada penyakit alergik dengan ayat-ayat di bawah. Bacalah entri di bawah pakai hati. Menulis merupakan hobi aku. Eceh. Menipu.

I am part-time in accounting.. But major in Dai'e.. Lillahitaala.



MY ACCA LIFE HERE

sincerely,
kusyi..


Follow Me




Tweets by @kusyi03

Archives

Ads

120 x 90 120 x 90





Nak daftar churpchurp? click here



Credits

theme by Steff Tabalong

Tutorial letak background comel!
06 October 2011, 9:26 PM
Assalamualaikum.


Kusyi nak buat tuto bagi sesiapa yang belum reti nak tukar background pada belog korang.. Nih untuk sape2 yang belum tahu la.. Kalau dah ada orang tahu tu.. .... ... korang tengok ajelah! HAHA..

Mula-mula.. Korang pergi kedai DESIGN > Edit HTML > TICK Expand Widget Templates

Ingat ye! TICK dulu! hehe..

Kemudian.. Korang cari

body {


* cara nak cari lebih mudah.. korang Ctrl + f serentak! kemudian taip body { kat dalam kotak tu..

Dah jumpa?? Tepuk tangan sekali! HAHA..

Then.. copy bawah ni

background-image:url(URL GAMBAR!!);

Korang paste di bawah body { tadi..

 URL GAMBAR - url gambar yang korang berkenan..

boleh klik sini. untuk amek URL gambar tu..

ataupun!! amek yang kusyi bagi nih je..

Purple Swirly Background
http://www.mycutegraphics.com/backgrounds/swirly/th-swirlybg8.gif

Pink and Red Swirly Background
http://www.mycutegraphics.com/backgrounds/swirly/th-swirlybg7.gif

Cute Pink Flower Background
http://www.mycutegraphics.com/backgrounds/flower/flowerbg21.gif

dah amek? okeyh!

Lepas tu.. preview dulu.. dah jadi? baru Save template

Siap!

Daa...

Salam~

Labels:

« older entriestoprecent entries »