@kusyi03






personal info
 stalker blog kusyi!



NOTA KAKI :

Jangan baca entri ini jikalau anda ada penyakit alergik dengan ayat-ayat di bawah. Bacalah entri di bawah pakai hati. Menulis merupakan hobi aku. Eceh. Menipu.

I am part-time in accounting.. But major in Dai'e.. Lillahitaala.



MY ACCA LIFE HERE

sincerely,
kusyi..


Follow Me




Tweets by @kusyi03

Archives

Ads

120 x 90 120 x 90





Nak daftar churpchurp? click here



Credits

theme by Steff Tabalong

Matriye
27 June 2017, 9:00 PM
Assalamualaikum wbt.

Alhamdulillah.. Diberikan kesempatan menyambut hari yang untuk kita bergembira, tapi ingat.. berpada-pada ye. Ahaa..

Salam Aidilfitri 1438H.

Hari Raya kalini, tak sempat nak lilit shawl, rumahku dah diserang oleh kanak2 ribena di depan rumah. Kureng asem betul. Nasib baik sempat pakai anak tudung. So aku pun belit tudung ala-ala datin. Nasib baik yg datang memang usia kanak2 belum baligh. HAHA.

Ismail and the team sampai Ganu dalam petang macam tu. Kisah yang paling menyayat hati, before raya, telefon walid kena lenyek kereta2 di jalan raya. sadis story ever. HAHA.

Walid boleh pulekk lupa gi letak fon atas bumbung kereta masa otw gi rumah pakcik sebelum hari raya tu. Sedih. Berderai skrin fon tu ha.

Raya tahun ni.. tak tau nak gambarkan perasaan macam mana. eceh.. first of all. sedih. sedih sangat sedih. tak tipu.

masa gi beraya kedua, rumah terbuka yang selalu pakcik aku buat.. sekarang rasa dia dah lain.. sebab pakcik aku tu dah meninggal dunia pada tahun yang lepas. So, that feeling.. was not as excited as before. Aku pada mulanya, nak pergi rumah makcik aku sorang lagi, since fikir.. mungkin tahun ni da takde rumah terbuka. Huhu..Rupanya ada.

Tapi, that feeling tu. Sebak k. Sebab topik2 yang dibual, semua pasal pakcik2 aku yang sakit. Macam.. pakcik itu rajin gi check up tak.. kesihatan kena selalu check. Jangan buat leceh. kita dah tua..

Weh. Sedih k. dua tiga hari before pakcik aku yang tu meninggal, walid memang tengah sakit-sakit jugak. Waktu tu aku dengan kakak kemain risau lagi. Huhu. Tapi alhamdulillah, lepas makan tayebat, al-manna.. Walid kembali cergas. #tetibapromot. then, dapat berita, pakcik aku (abang walid) meninggal dunia. Innalillahiwainnailaihirajiun..

Tapiiiiii.. kami masih pergi rumah terbuka macam biasaaaaaa.. :) Isteri pakcik aku tu muka dia terpamer la sedih. Bagi aku, love story mereka ni aku ship ship sangat. Sebab nama dekat2. Sweet sangat!! Contoh, Amir n Amirah.. #eh . haha. contoh....

Moga bahagia di syurga nanti. InshaAllah.

Next, kawan aku, merangkap senior masa sekolah dulu bagitau famili dia pergi merisik keluarga sorang ni. Aku macam weh.. Happy for him. Huhu.

Lepastu, kawan baik aku masa sekolah rendah.. Become a sweet couple. Aku happy for them jugak. HAHAHAHA. even dalam group whatsapp aku selalu sound dorang. "Weh, sayang2 apa ni. PM TEPI LAH!!!" #PadahalAkuSakitHati HAHA! Moga ke jinjang pelamin. Aku doakan yang baik2 sahaja untuk kalian. Doakan aku jugokkkk.

Lepastu, hahahahahhahaha. faham2 lah sendiri. Kbai.


MAHAR CINTA SYAWAL
Dari medan Ramadan sepenuh perjuangan
Terpamir ketulusan jiwa, kemurnian hati,
kecerdasan fikiran, ketangkasan tindakan…
Ukir semurni tadbir
Tagih sesuci takdir
Dari takbir Syawal seluruh kemuliaan
lambang satu kemenangan
mengatasi kejahatan diri dalaman
menangani angkara musuh luaran
kembali ke fitrah…
kembali kepada Allah!
Hitung syukurmu di istana rahmat-Nya
Renung sukarmu di penjara dosa-dosa
Moga keberkatan Ramadhan…
Agar Kemuliaan Syawal…
Menjadi mahar seorang hamba…
untuk melamar cinta Tuhannya!
credit

Ahaha. with Khadeejah.

regards,
#teamrayaganu
#teamrayasingle
#teamACCA

kusyiCA

« older entriestop